interview

LA SABBIA HEEFT ­ALLES WAT WE ZOCHTEN

Ruimte, goede locatie en een groot balkon!

Eddy Poelman en zijn vrouw woonden al ­gelijkvloers, maar het huis was te groot voor z’n ­tweetjes. En zo startte de zoektocht naar een nieuwe woonplek in de regio Utrecht. Waarom ze kozen voor La Sabbia vertelt de heer Poelman met plezier. 

“We hadden ons al in een ander nieuwbouwplan verdiept, maar daar werden we toch niet heel enthousiast van. Toen we La Sabbia zagen, waren we gelijk verkocht. Dit is precies wat we zochten. Het appartementengebouw ligt in een deel van Leidsche Rijn dat we al kennen. Het is hier lekker rustig en je hebt alles bij de hand, van de winkels tot het station en een gezondheidscentrum. Locatie was dus een heel belangrijk koopargument. Maar ook de ­uitstraling van het gebouw sprak ons aan. De architectuur is ontzettend leuk. Verfrissend en niet zo conservatief door de gebruikte materialen en de vorm.”

Wat een geluk!

De familie Poelman maakte kennis met het project nadat de verkoop was gestart. “Even waren we bang dat we geen appartement meer konden krijgen. We hadden geluk. Bouwnummer 10 bleek nog vrij te zijn. En dat was een appartement met veel ruimte, 3 slaapkamers en een groot balkon op het zuidwesten. Ideaal! Hier hebben we nog wel voldoende leefruimte, maar niet te veel én kunnen we buiten zitten zonder het onderhoud van een grote tuin.”

Zo vormden we ons een beeld

Dit is de eerste keer dat het stel een nieuwbouwwoning koopt. Als we vragen hoe ze dat ervaren hebben, vertelt Eddy dat het best spannend was om vanaf papier te kopen. “Ja, je kunt niet binnenlopen in het appartement en moet het dus doen met de verkoopdocumentatie. We zijn op de locatie gaan kijken om ons te oriënteren. Daar zagen we gelijk dat de ligging gunstig is. Verder was de gedetailleerde brochure heel helder van opzet, zodat we ons een heel goed beeld konden vormen van wat we mochten verwachten.” 

Geduld

“Het is ook even wennen dat we niet binnen korte tijd kunnen verhuizen. Omdat ons oude huis zo snel verkocht was, hebben we tijdelijk wat anders gekocht. Hier zitten we goed en wachten we rustig af tot we de sleutel krijgen van La Sabbia. Ondertussen hebben we al wel de keuken uitgezocht en hebben we met de bouwer onze wensen voor de badkamer besproken. Dat is wel fijn van nieuwbouw, je hebt veel keuzevrijheid om het appartement aan te passen naar jouw wensen en smaak.” 

Tot slot

“Mijn vrouw en ik kijken er erg naar uit om straks weer in een buurt te wonen waar we mensen kennen. Ja, we komen hier uit de buurt en hebben er familie en vrienden wonen, dus dat maakt het wennen straks heel makkelijk!”

Er zijn nog 2 woningen beschikbaar.
 

Deze website maakt gebruik van cookies om na te gaan hoe deze wordt gebruikt.